Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Csak te, és Ő:Szórakozás

2011.02.09

                Szórakozás lovaddal

 

  Ha szeretnéd, hogy a lovad téged tartson a világ központjának, akkor meg kell tanulnod egy pár trükköt. Először is, ki kell próbálnod, hogy mennyire szereti az egyes játékokat.

 pl.:A futkározást, mely csak annyit jelent, hogy te futsz, éslovad utánad fut. Ne ilyedj meg ha esetleg megugrik, vagy rád rúg, mert téged semmiképpen nem bántana, tehát csak örömében csinálja, és téged biztos hogy nem fog megrúgni.

 De ott van pl.:A szőrén való lovaglás. Ez egy lovadnak kifinomult fajta lovaglás, ami akár egy vasárnapi edzés is lehet, amit tudni kell róla, hogy lovadnak így könnyebb bármit is végrehajtani, neked pedig örömet, akár vicces helyzeteket is okozhat.

  De ha még ennél is nehezebb tréfálkozásra vágysz, ami igazi kihívás lenne számodra, és lovad számára, akkor a horseball-ozás a neked való játék. Egy nagy tornalabda kell hozzá, ami lehetőleg strapabíró, és ezt lovaglás közben pattogtathatod, vagy dobálhatod, ahogy neked tetszik. Ezt lovad is viccesnek fogja találni. Talán majd azt gondolja rólad hogy "mit csinál ez? Megbuggyant?" de ez rá is viccesen hat, továbbá fejleszti az egyensúlyérzékedet, és lovad bizalmába is bele tudsz ezzel férkőzni. Az a tanácsom, hogy ezt szőrén való lovaglás közben csináld, hogy ne legyen kényelmetlen a labda után való hajlongás, és ez lovad számára is célszerű, mivel nyeregben ezt is munkának venné. Nagyon sok egyedi játékot is kitalálhatsz, lovad ízlésének megfelelően, és az akár mégjobb, mint ez a pár játék. Most ennyit ajátékokról, próbálgass vidámságot csempészni lovad életébe, és akkor máris jobban fog ragaszkodni hozzád.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.